lauantai 26. joulukuuta 2009

teippiä ja askarteluaEihän lapselle voi alkaa lukea liian nuorena? Tätä mietin aatonaattona, kun teippasin neljä risaa kirjaa, joista oli sivuja revitty irti. Paksusivuiset ensikirjat on nopeasti katseltu, ja vähän vajaa puolitoistavuotias pystyy jo seuraamaan lyhyttä narratiivia. Huono puoli on, että kirja ei pysy sen ikäisen kädessä kauan ehjänä.

Lapsen suosikkeja ovat Zdenek Milerin Myyrä-kirjat sekä tekijäkaksikko Barbro Lindrenin ja Eva Erikssonin Oskari ja pipari sekä Oskari ja tutti. Saman tekijäparin tuotantoa on myös henkilökohtainen suosikkini, Rasavilli piltti merellä. Tämä kappale on aikanaan kuulunut minulle, ja sitä on luettu ahkerasti jo minun lapsuudenkodissani. Kansien reunoja ovat siskon kanit jyrsineet, ja valaan vatsassa -aukeamaa on väritetty punaisella liidulla jo parikymmentä vuotta ennen tyttären syntymää.

Lindgrenin ja Erikssonin kirjojen valttina ovat oivaltavat piirrokset ja kasvattajan kannalta epäkorrekti huuumori. Piltti ei ole yhtään kiltti, mutta hauskaa hänellä piisaa.

Luokitus: SA

1 kommentti:

  1. Oih, meilläkin on tuota rakastettu - tosin kirjastosta lainattuna, ja edellisestä kerrasta onkin vierähtänyt aikaa. Mutta Piltit lukeutuvat kirjoihin jotka ostaisin jos eteen osuisivat.

    VastaaPoista